Omsmelten

Het is mogelijk om sieraden van goud of ander materiaal te laten omsmelten tot een mooi nieuw sieraad. Op deze pagina kunt u alle informatie lezen over het laten omsmelten van uw oude edelmetaal. We willen u graag laten zien wat er mogelijk is en hoe wij te werk gaan bij het omsmelten. 

Stap 1, 

Voordat het omsmelten kan beginnen word er natuurlijk eerst een ontwerp gemaakt. U kunt bellen voor een afspraak om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor het omsmelten. Het edelmetaal word eerst getoetst waarna een ontwerp word gemaakt. Hier word gekeken naar de zuiverheid van het edelmetaal en hoeveel gram er nodig is voor het gewenste sieraad. 

Stap 2, 

Jasper zal vervolgens beginnen met het maken van het sieraad er word een mal gemaakt waar vervolgens goud of zilver in kan worden gegoten. Het sieraad zal nu een grove prototype zijn van het eindresultaat. U kunt dan langs komen om het sieraad komen te bekijken en wellicht iets aan te passen. 

Stap 3, 

Het sieraad zal nu in zijn eindfase komen wat het afwerken is. De ideeën die later zijn toegevoegd kunt u dan ook komen bekijken. Wanneer u aangeeft dat het sieraad zo naar wens is kan het sieraad worden bekeken. Hierna zal er een prijsopgave komen waarna u het sieraad kan meenemen.